KlímatöltésKlímatöltés előtti átvizsgálás szemrevételezéssel: sérülések, olajfolyások, egyéb árulkodó helyek keresése. 

A gépjármű komputerének lekérdezése, ha van ilyen.

Amennyiben klímatöltés előtt szükséges: hibás alkatrészek kiszerelése javításhoz, vagy cseréhez: klímahűtő, kompresszor, fém és gumicsövek, expanziós szelep, szárító szűrő, pollenszűrő.

- Gyakran Ismételt Kérdések -

Legkevesebb 1 óra. Ennél rövidebb idő alatt nem lehet lelkiismeretesen elvégezni a gáz lefejtését ártalmatlanításhoz, ellenőrizni a rendszer tömítettségét, a kenőolaj mennyiségét, majd újra feltölteni a rendszert.

Ez típusfüggő. A klímagázt (hűtőközeget) súlyra mérik, egy kisebb autóba elegendő 500 g, egy nagyobb sportkocsiba belemegy ennek akár a háromszorosa is.

Semmiképp. Használatuk balesetveszélyes a hozzá nem értők számára. Ezenkívül a klímatöltés során a rendszert ki kell üríteni, eltávolítani az esetlegesen belekerült párát, mely savassá teheti a klíma kenéséért felelős észter olajat, s a kompresszor gyors tönkremeneteléhez vezethet.

Valószínűleg csökkent a rendszerbe a hűtőközeg mennyisége. Gyakran elegendő pótolni a hiányzó mennyiséget, ha teljesen üres a rendszer akkor szükséges egy átvizsgálás, javítás. Ha megfelelő a hűtőközeg mennyisége valószínűleg mechanikai vagy elektronikai hiba áll fenn.

A klíma tisztítást ózongenerátorral végezzük ez jelenleg a leghatékonyabb és a legbiztonságosabb módszer.

Évente legalább egyszer érdemes fertőtleníteni.

A pollenszűrő áll az utastérbe bejutó levegő útjába megakadályozva a szennyeződések bejutását. Évente egyszer érdemes cserélni.

Fotógaléria
Kulcsszavak